Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Ταλιατέλες με γκοργκοντζόλα
Υλικά συνταγής
υλικά για τα ζυμαρικά
- 500γρ. ταλιατέλες (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
υλικά για τη σάλτσα
- 320γρ. γκοργκοντζόλα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 100ml κρέμα γάλακτος (1/3 φλιτζ. περίπου)
- 60γρ. βούτυρο (2 κ.σ. περίπου)
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ένα ποτήρι από το νερό τους, στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντεντε).
- Στην κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τη γκοργκοντζόλα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Προσθέτουμε 4 κουταλιές νερό από αυτό που τα βράσαμε τα ζυμαρικά , τις ταλιατέλες και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά για να δέσουνΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Για να δώσουμε άρωμα στα ζυμαρικά, πριν βράσει το νερό ρίχνουμε ένα κύβο λαχανικών ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο με δύο σκελίδες σκόρδο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10327
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο