Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται.
Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Μπαρμπούνια Φλωρίνης
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μπαρμπούνια
- 1½ φλιτζ. αλεύρι
- 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 6-8 πιπεριές Φλωρίνης (ανάλογα με το μέγεθός τους)
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κάνουμε μια πάστα πιπεριάς.
- Πλένουμε τις πιπεριές και βγάζουμε τα σπόρια.
- Βάζουμε σε μπλέντερ τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε μέχρι να λιώσουν οι πιπεριές.
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. τα μπαρμπούνια και σερβίρουμε βάζοντας 1-2 κουταλιές από την πάστα σε κάθε πιάτο και από πάνω τα τραγανά μπαρμπούνια.
Αυτό το ήξερες
Τα φρέσκα ψάρια το καλύτερο είναι να καταναλωθούν άμεσα απο την στιγμή που θα αγορασθούν. Αν είναι αναγκαστική η αποθήκευση τους τότε μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και για 1...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 2680
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο