Tα κάστανα είναι πηγή βιταμίνης C, B1, B2 και αμινοξέων. Συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους και της κόπωσης, αλλά και στη μείωση της LDL-χοληστερόλης. Περιέχουν επίσης ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο...
Σούπα κρέμα κάστανο με μαυροδάφνη
Υλικά συνταγής
- 700γρ. κάστανα βρασμένα (ζυγισμένα αφού καθαριστούν)
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 2 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
- ½ φλιτζ. μαυροδάφνη
- ½ φλιτζ. καπνιστό χοιρομέρι (αλλαντικό) σε κύβους
- αλάτι
- πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο και το βούτυρο το σέλεριΠοικιλία σέλινου. Υπάρχει λευκό και πράσινο. και το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά. Προσέχουμε να μην καούν, αλλά μόνο να γυαλίσουν και να χρυσαφίσουν.
- Προσθέτουμε τα κάστανα και τη μαυροδάφνη. Δυό λεπτά αργότερα, προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κοτόπουλου. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 15 λεπτά. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι. Κάνουμε βελουτέ τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή την περνάμε από μούλτι και έπειτα από σουρωτήρι για πιο βελούδινη υφή. Προσθέτουμε το καπνιστό χοιρομέρι και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με κρουτόνΨωμί κομμένο σε σχήματα, κυρίως ζάρια και ψημένο ή τηγανισμένο. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες..
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4966
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο