Τονοσαλάτα με μαρούλι και κρουτόν
Υλικά συνταγής
- 1-2 ρίζες μαρούλι (ανάλογα το μέγεθος)
- 1 βαζάκι (300γρ.-350γρ.) φιλέτο τόνο ερυθρό (Αλοννήσου κατά προτίμηση)
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 ντομάτες
- 3 κ.σ. κρουτόνΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς.. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες.]
- 1 αγγουράκι κομμένο σε φέτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Στραγγίζουμε τον τόνο. Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι σε κομμάτια με το χέρι.
- Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα το μαρούλι με τον τόνο και τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
Αλόννησος
Θεσσαλία
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 80237
Εμφανίσεις σήμερα: 6
Νέο σχόλιο