Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Τραγανές πατάτες με πάπρικα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό πατάτες μικρές σε μέγεθος
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση)
- 1 κ.σ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- ½ κ.γ. κόλιανδρος
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά με σύρμα τις πατάτες για να έχουν λίγη από την φλούδα τους. Τις κόβουμε στο ίδιο μεγέθος, κατα προτίμηση κυδωνάτες ή μεγάλους κύβους. Παράλληλα βάζουμε νερό σε κατσαρόλα να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200οC. Μόλις πάρει βράση το νερό αλατίζουμε ελαφρώς, προσθέτουμε το κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. και βάζουμε μέσα τις πατάτες. Τις βράζουμε για 8-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος και τις στραγγίζουμε. Να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Τις σουρώνουμε.
- Απλώνουμε τις πατάτες σε ταψί περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι καγιένΠιπέρι κόκκινο καυτερό.. Ανακατεύουμε καλά και τις στρώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. και να γίνουν τραγανές. Ταιριάζουν υπέροχα με ντιπ γιαουρτιού με σκόρδο ή μουσταρδομαγιονέζα με αγγουράκι τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι..
Αυτό το ήξερες
Η πάπρικα είναι ο στενός συγγενής του τσίλι και του πιπεριού από λαχανικά. Υπάρχουν περί τους 30 τύπους πάπρικας γλυκές και καυτερές. Οι πάπρικες αποξηραίνονται κι αλέθονται. Η πιο γνωστή είναι η...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 43243
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο