Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Ζυμαρικά φούρνου με μπεσαμέλ χωρίς αυγά
Υλικά συνταγής
- 500γρ.κοντά ζυμαρικά (πένες ή ριγκατόνι)
- 80γρ. παρμεζάνα τριμμένη
για τη μπεσαμέλ
- 8 κ.σ. αλεύρι
- 6 κ.σ. κοφτές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 φλιτζ. γάλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα ζυμαρικά αλντέντε.
- Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλΓαλλική σάλτσα με βούτυρο, αλεύρι, γάλα. Γνωστή στην ελληνική κουζίνα για την χρησιμότητα της στον παραδοσιακό μουσακά αλλά και στο παστίτσιο. Το όνομα της το πήρε από τον δημιουργό της, Λουί ντε Μπεσαμέλ..
- Ανακατεύουμε με τα χέρια το αλεύρι με το μοσχοκάρυδο και το βούτυρο μέχρι να γίνουν μία συμπαγής μπάλα.
- Βάζουμε το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μπενμαρί, τοποθετώντας το πάνω σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει.
- Αφήνουμε το γάλα στο κατσαρολάκι να ζεσταθεί και προσθέτουμε στο κέντρο την μπάλα από βούτυρο και αλεύρι. Κλείνουμε το καπάκι.
- Μόλις περάσουν 15 λεπτά, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από το μπενμαρί και το τοποθετούμε στο μάτι. Ανακατεύουμε αμέσως με σύρμα κι συνεχίζουμε για 2 λεπτά μέχρι να δέσειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η μπεσαμέλ. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Στρώνουμε σε (κεραμικό) σκεύος τα ζυμαρικά και ενδιάμεσα ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα (κρατάμε λίγη για το πασπάλισμα Ρίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά.).
- Ρίχνουμε την μπεσαμέλ και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε για 35-40 λεπτά στο φούρνο (πάνω-κάτω) στους 180-200 βαθμούς.
- Σερβίρουμε ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 42226
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο