Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Μπάρμπεκιου σως
Υλικά συνταγής
- 30ml. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 90γρ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 150ml. πορτοκάλι (ο χυμός του)
- 120ml. ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. από κόκκαλα μοσχαρίσια
- 60ml. σως για κρέατα ή καυτερή κέτσαπ
- 90ml. κέτσαπ
- 60ml. Worcestershiresauce
- ½ κ.γ. σπόρους σέλινου (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρώνια (ή μαϊντανό)
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 7-8 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μόνο για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και αν χρειαστεί ξαφρίζουμε τη σάλτσα.
- Η σάλτσα μας είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί ή να αποθηκευτεί στο ψυγείο αφού κρυώσει.
Αυτό το ήξερες
Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8138
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο