Ραβδάκια με κασέρι πασπαλισμένα με κεφαλοτύρι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • ½ κιλό έτοιμο φύλλο για μπακλαβά
  • ½ κιλό κασέρι κομμένο σε ραβδάκια
  • λίγο βούτυρο για το άλλειμα των φύλλων
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
aris950
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Χωρίζουμε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες. Κάθε λωρίδα τη βουτυρώνουμε και τυλίγουμε το ραβδάκι στο φύλλο, το κλείνουμε και στα πλάγια (όπως τυλίγουμε ντολμαδάκια) για να μη χυθεί το κασέρι.
  2. Χτυπάμε το αυγό. Βουτάμε τα ραβδάκια στο ασπράδι αυγού και μετά στο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..
  3. Τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδι, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. ελάχιστα μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε ζεστά.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι και 2 μήνες, αν τα καταψύξουμε πριν το τηγάνισμα και πριν τα αλείψουμε με αυγό και κεφαλοτύρι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3006 Εμφανίσεις σήμερα: 3