Οι σπιτικές μαρμελάδες θεωρούνται καλύτερες από αυτές του εμπορίου, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά, χημικά πρόσθετα & χρωστικές.
Στις σπιτικές μαρμελάδες επιλέγουμε εμείς τα υλικά μας (...
Μαρμελάδα αχλάδι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αχλάδια
- 800γρ. ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
- ⅓ φλιτζ. νερό
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: Βγάζει περίπου ποσότητα 3 φλιτζανιών.
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε από φλούδες και κουκούτσια τα αχλάδια και τα περνάμε από μπλέντερ.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσέχουμε να μη βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το μείγμα μας.
- Αφού λιώσει η ζάχαρη, βράζουμε δυνατά για περίπου 1 ώρα.
- Ελέγχουμε αν έδεσε όσο επιθυμούμε και τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
- Αφού κρυώσει, σφραγίζουμε τα βάζα.
Αυτό το ήξερες
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Η αντιστοιχία φρούτου ζάχαρης είναι ή 50-50 ή μικρότερη. Τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές προτιμούν να κάνουν τις μαρμελάδες με αντιστοιχία 2 προς 1 ή και 3 προς 1. Ανάλογα με το πόσο γλυκιά την...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:
1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ανάποδα να...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κανέλα σκόνη για άρωμα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 20273
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο