Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού...
Μακαρονοσαλάτα με αρακά και μπέικον
Υλικά συνταγής
- 500γρ. ζυμαρικά κοντά (βίδες, πένες, φιογκάκια)
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα
- ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. αρακάς βραστός
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.σ. κοφτή μαργαρίνη
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό. Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..
- Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. το μπέικον και μόλις πάρει χρώμα σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το χυμό λεμονιού.
- Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το μπέικον, τον αρακά και τα ζυμαρικά. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε. Ιδανικά αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10442
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο