Οι μπάμιες είναι πλούσιες σε βιταμίνες (Β6,Β1,K,C), διαιτητικές ίνες και φυλλικό οξύ. Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και προστατεύουν τα αγγεία (έτσι μειώνεται ο κίνδυνος για εγκεφαλικό και έμφραγμα). Οι...
Μπάμιες με αγουρίδα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μπάμιες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500γρ. ώριμες ντομάτες
- ⅓ φλιτζ. αγουρίδα
- 1 φλιτζ. ξύδι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τις μπάμιες (αφαιρούμε το σκληρό κομμάτι από το πάνω μέρος), τις ξεπλένουμε και τις σουρώνουμε. Σε βαθύ μπολ βάζουμε τις μπάμιες και τις περιχύνουμε με το ξύδι. Τις αφήνουμε στο ξύδι για 1 ώρα και μετά τις σουρώνουμε.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις μπάμιες και τις σοτάρουμε μέχρι να λαδωθούν όλες. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και νερό τόσο όσο να σκεπάζει ίσα ίσα τις μπάμιες.
- ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες, χωρίς να ανακατεύουμε. Δέκα λεπτά περίπου πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την αγουρίδα και τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε το φαγητό μας χλιαρό.
Αυτό το ήξερες
Αγουρίδα ονομάζεται το άγουρο σταφύλι και συγκεκριμένα ο φρουτώδης χυμός από άγουρα σταφύλια. Ο τρόπος συντήρησης είναι πανεύκολος: καταψύχουμε σε σακουλάκια και χρησιμοποιούμε για να δώσουμε στα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4506
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο