Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται.
Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Σφυρίδα ψητή στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 1 σφυρίδα (1 κιλό περίπου)
- ελαιόλαδο για να τη λαδώσουμε
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τη σφυρίδα από λέπια και εντόσθια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
- Αλατίζουμε, λαδώνουμε το ψάρι και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι) το ψάρι και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
- Μόλις πάρει χρώμα από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε από την άλλη και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.
Αυτό το ήξερες
Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο για όποιον θέλει.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 24760
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο