Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται.
Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Συναγρίδες στη σχάρα
Υλικά συνταγής
- 4 συναγρίδες των 250γρ. – 300γρ.
- ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
- αλάτι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
στη σχάρα του φούρνου
- Προθερμαίνουμε το φούρνο ώστε να ζεσταθεί η σχάρα καλά στους 200οC. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις συναγρίδες. Τις αλατίζουμε και τις λαδώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά γυρνώντας μια φορά τα ψάρια μας.
στα κάρβουνα
- Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε τις συναγρίδες επάνω.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις συναγρίδες. Τις αλατίζουμε και τις λαδώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά, λαδώνουμε την πάνω πλευρά των ψαριών με πινελάκι και με φαρδιά σπάτουλα τα γυρνάμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 7 λεπτά.
Αυτό το ήξερες
Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D.
Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών.
Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5236
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο