Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
Βελουτέ άγριων μανιταριών
Υλικά συνταγής
- 20γρ. μανιτάρια πορτσίνι
- 400γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- 4 κ.σ. βούτυρο
- ½ φλιτζ. κρασί «μαδέραΚρασί από την Μαδέρα της Πορτογαλίας. Είναι γλυκό και έχει ευρεία χρήση στη μαγειρική.» ή κόκκινο ξηρό
- 1 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών
- 1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος (τη μισή την κρατάμε στην άκρη και τη χτυπάμε ελαφρά για ντεκόρ)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αφήνουμε σε χλιαρό νερό τα μανιτάρια πορτσίνιΜανιτάρια με έντονο άρωμα. Προέρχονται από την Ιταλία και κυκλοφορούν στην Ελλάδα κυρίως αποξηραμένα. να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει (όχι να πάρει χρώμα) και ρίχνουμε το αλέυρι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί.
- Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. 5 λεπτά.
- Χτυπάμε σε μπλέντερ τα μανιτάρια (πορτομπέλλο και πορτσίνι) και 1 κούπα από τη βάση της σούπας που ετοιμάζουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα του μπλέντερ και το 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα.
- Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για 5 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρουμε με ντεκόρ τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Αυτό το ήξερες
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν κάνουμε πουρέ σε μπλέντερ και όχι σε μύλο θα πρέπει να προσέξουμε μη γεμίσουμε πάνω από το ⅓ του με υγρό γιατί υπάρχει κίνδυνος να πεταχτεί το καπάκι ή να προκληθεί ζημιά ή ακόμη και κάψιμο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 2893
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο